2022. szeptember 24. szombat 23:59:18 - Névnap: Gellért, Mercédesz
magyar deutsch

ÖkoiskolaAUTÓMENTES NAP 2022
Ferenc pápa beiktatásakor is utalt rá, hogy mennyire fontos számára a környezetvédelem. Az embert a teremtés őrének nevezte, Isten természetben feljegyzett tervének őrzőjeként utalt rá. Eme gondolatai motiválóan hatottak ránk. Igyekszünk egyre környezettudatosabban élni mindennapjainkat itt az iskolánkban is. Ökoiskolaként egyre több lehetőséget kínálunk tanulóinknak. A mai napon környezetkímélő közlekedési formákra hívtuk fel figyelmüket. Öröm volt látni figyelmességüket, hisz nagyon sokan választottak autó helyett más közlekedési eszközt. Népszerű volt a bicikli és az intézmény gyalogos megközelítése, de rollerrel és gördeszkával is érkeztek néhányan. Jóérzés mindannyiunk számára, hogy ha kis mértékben is, de őrzőként tettünk Isten alkotta Földünk megóvásáért!


Ökoiskola munkaterv 2022-2023


Ökoiskola munkaterv 2021-2022

RENDHAGYÓ TANÓRA Áder János köztársasági elnökkel
A "Világ Legnagyobb Tanórája" az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek megismerhetik az ENSZ által 2030-ig meghirdetett fenntartható fejlődést szolgáló 17 Globális Célt. A rendezvénysorozat 2021. október 4-én, 11:00 órakor Áder János köztársasági elnök klímaváltozásról szóló tanórájával kezdődött, amelyre iskolánk felső tagozatos diákjai is bekapcsolódtak online közvetítéssel. Érdekes volt hallani azt a sok új kezdeményezést, amellyel mi is konkrétan tehetünk bolygónk megóvásáért. Például egy fokkal lejjebb húzzuk a fűtést otthon, vagy kevesebb ruhát veszünk, és kevesebb élelmiszert pazarolunk.
A gyerekek képezik a hidat a jövő felé, ezért fontos, hogy minél hamarabb tudatosuljanak bennük a minket körülvevő változások.


Háromnapos önkéntes ifjúsági akció - országszerte és határon túl!


Negyedik éve csatlakozunk ehhez az országon átívelő ökumenikus kezdeményezéshez, amelynek jelmondata: "Több vagy, ha adsz!" A mai gyermektársadalom általában abból a közegből érkezik, ahol megkap mindent, amire szüksége van, (vagy annál is többet). Ezekért a dolgokért nem kell megdolgoznia, természetesnek veszi a kapott értékeket. Ezért ritkán van módja olyan közös kezdeményezésben részt venni, ahol ő maga is tehet másokért, a városért, amelyben él, vagy a bolygóért, amely a jövőjét biztosítja.
Ezért különleges élmény, amikor gyerekek összefogva, együtt, elindulnak, és vidáman, de természetesen a fáradságot nem megspórolva, végeznek olyan tevékenységeket, amelyekkel a környezetükért valami jót tesznek. Október első felében - (a rossz idő miatt néhány nap csúszással) a kezdeményezéshez kapcsolódva - a Szent Benedek-es diákok is elárasztották a várost, gumikesztyűkben, zsákokkal, hogy összeszedjék az eldobott szemetet. Ez a megmozdulás nemcsak azért fontos, mert néhány napig tisztább lesz a város, hanem mert a szemetet szedő kicsik és nagyok felhívják a városlakók figyelmét, hogy legyenek igényesebbek, ne dobják el a csikket, műanyagot, hanem keressék meg a helyét!

Szent Benedek Katolikus Általános Iskola © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: ikke - k

Valid HTML 4.01 Transitional