2019. szeptember 18. szerda 7:06:23 - Névnap: Diána
magyar deutsch
szt


"Die Vergangenheit ist unsere Hoffnung und unsere Zukunft ist Christus" (Johannes Paul der II.)

Események
2019. szeptember 24.
Szent Gellért ünnepe, megemlékezés szentmisében (jó idő esetén a Ság hegyen)
október
2019. október 4. 7:30
Megemlékezés az aradi vértanúkról
2019. október 10 - 2019. október 12.
72 óra kompromisszumok nélkül
2019. október 19.
Tanítási nap (október 25. péntek)
2019. október 22.
Szünet előtti utolsó tanítási nap
2019. október 22. 7:30
Megemlékezés október 23-ról
2019. október 23.
Nemzeti ünnep
További események...


Veni Sancte
2019. szeptember 7.
Az egyházi iskolák sajátossága, hogy a tanévet nem csak egy tanévnyitó ünnepséggel kezdik, hanem a Szentlélek Úristen oltalmát, segítő erejét kérik tanítványok, pedagógusok és szülők közösen. Iskolánk közössége hagyományosan a templomunk búcsújával egybekötve 2019. szeptember 7-én tartotta a Veni Sancte szentmisét. Zoltán atya szentbeszédét egy testvérpár történetével indította, amiben az idősebbik fiú próbálta lebeszélni a kisebbet arról, hogy áldozatot hozzon. „Vajon mi, akik iskolába járunk, hányszor keressük a kifogást, miért nem írtunk házi feladatot? Nem volt rá időm, beteg voltam, elfáradtam…?” Tette fel a kérdést a gyerekeknek. Jézus a példabeszédeivel és életével tanít bennünket arra, ha tanítványai szeretnénk lenni, akkor kövessük, vegyük fel a keresztünket, tanuljunk meg egy kis áldozatot hozni. Pl. vasárnap felkelni a szentmisére, imádkozni, tanulni. Hisszük, hogy ez az út vezet az örök boldogságba. Zoltán atya buzdította a jelenlévőket, a tanév során növekedjenek szeretetben, legyenek hűségesek Jézushoz és bátran végezzék a feladataikat. Ehhez kértük imában és énekben a szentlélek segítségét és Mária közbenjárását.
„Könyörögj értem Jézusnál, Könyörögj értem Szűzanyám, Követni vágyom szent fiad.”
Tanévnyitó az új iskolában
2019. augusztus 31.
Kétszeres ünnepre jöttünk össze augusztus 31-én délután az új iskola előtti téren. Hiszen a hagyományos tanévnyitó mellett az újonnan elkészült iskolaépületet is ünnepeltük, amelyet Dr. Székely János megyéspüspök úr áldott meg. Nagy az örömünk, mivel elkészült az új tornaterem, új termek az első osztályosoknak, fallabdapálya, műfüves pálya, játszótér… A tanévnyitón szólt a jelenlévőkhöz Ágh Péter országgyűlési képviselő és Harangozó Bertalan kormánymegbízott is. A kis elsősök boldogan, bátor szavalattal köszöntötték az új tanévet. Czupor Attila elmondta, hogy a sok emberi támogatás mellett elsősorban Isten gondviselő szeretetét hirdeti az új épület. „Hiszen az iskola 25 éves fennállása alatt számtalanszor megtapasztalhattuk az Ő segítségét – akár lehetetlen helyzetekben is”. Emellett felhívta a figyelmet, hogy egy intézményt nem a falak tesznek azzá, ami, hanem akik benne élnek. A diákokat talentumaik kihasználására, tehetségük kibontakoztatására buzdította az igazgató úr. A szülőket pedig kérte, hogy kapcsolódjanak be aktívan az iskola közösségi életébe. Zárszóként elhangozott a bűvös mondat: „A 2019/2020-as tanévet megnyitom” – amit a gyerekek „üdvrivalgással” fogadtak. Az ünnep szépségét emelte a diákokból, szülőkből és pedagógusokból álló kórus éneke.
Hittantábor Balatonrendesen
2019. július 29.
Július 29-től augusztus 3-ig népes sereggel indultunk útnak sok-sok év után újra a balatonrendesi táborhelyre. Ez a hely a gyerekek számára új volt, viszont a szülők közül sokan emlékeztek rá diákkorukból. A faházas retrokörnyezet elvarázsolta a táborozókat, így a szerényebb körülmények sem vették kedvüket. A hittantábor mottója: az „élő víz” volt, amely arra utalt, hogy Jézus az evangéliumban sok történetben vízparton járt, ahogy ezt a tábor idején mi is tettük. Zoltán atya is meglátogatott minket, és szentmisét tartott nekünk. A balatoni fürdőzés mellett volt hajózás, gyalogtúra (nem is rövid), vetélkedő, kézművesség, színes este, buli… Felfedezhettük a Káli-medence természeti csodáit, a gyerekek kipróbálhatták a 10 méter magas ingó követ, megkóstolhatták a híres „Kő fagyit” és számtalan élményben részesülhettek még. Talán a tábor igazi szépségét mégis az a jó közösség adta, amely egymást segítve, egymásra figyelve igazán élményteli 6 napot töltött együtt a Balaton partján.
Angol nyelvi tábor
2019. július 15.
Az angol nyelvi tábort 2019. július 15. és 19. között szerveztük meg iskolánkban. A 16 fős csapat 5., 6., 7. osztályos diákokból állt. Mindannyian lelkesen dolgoztak a délelőtti nyelvi foglalkozások során. Részt vettek szituációs gyakorlatokban, nyelvi játékokat játszottak, teszteket oldottak, hallás utáni szövegértést végeztek, betűrejtvényt fejtettek meg, szólásokat, közmondásokat raktak ki adott szavakból, majd activityt játszottak. Kedvelték az aktuális modern dalok szövegének kiegészítését, a csapatmunkát, a Kahoot program használatát. A közösségépítő programok, a celldömölki valamint a sárvári fürdőn töltött délutánok mind nagyon jó hangulatban teltek. A sportdélután alkalmával a foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, méta, kidobós játékok, sorversenyek hozzájárultak a diákok testi-lelki-szellemi képességeinek fejlődéséhez. Több pedagógus is részt vállalt a programok lebonyolításában. Köszönet úgy a kollégáknak, mint a gyerekeknek, hogy újra egy tartalmas, hangulatos táborban vettünk részt. Már tervezzük a folytatást a jövő nyárra!
Rajztábor - Őrimagyarósd
2019. július 8.
A képzőművészet iránt érdeklődő diákjaink számára minden nyáron lehetőséget biztosítunk arra, hogy együtt alkothassanak. Az idei nyári tábort az Őrség lankás dombjai közé szerveztük július 2. hetében, Őrimagyarósdra a Vadása tó mellé. A tábort Szalafőn a Skanzenben indítottuk, ahol a diákok kincskereső program segítségével, rejtvényfejtéssel ismerhették meg a hagyományos népi építészetet. Az utolsó napon a körmendi kastélyban vettek részt múzeumpedagógiai foglalkozáson. Délután pedig moziban voltunk, mert az időjárás sajnos nem volt kegyes hozzánk. A gyerekek több rajzos technikát is kipróbálhattak a táborban és kedvük szerint alkothattak a szabad levegőn. Hiába volt közel a Vadása tó, a hűvös idő miatt nem tudtunk fürödni, de sokat kirándultunk a környéken. Rajzos foglalkozások mellett többféle kikapcsolódási lehetőséget kínáltunk: akadályversenyt, karaoke estet, közösségépítő játékokat, számháborút, esti filmnézést, tábortűzet szalonnasütéssel. A gyerekek lelkesen alkottak a délelőtti foglalkozásokon, ezeket a munkákat az iskola paravánjain tekinthetik meg az érdeklődők. A tábor végére sok-sok élménnyel, új barátságokkal és szép munkákkal lettek gazdagabbak a diákok.

Sankt Benedikt Katholische Grundschule © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: 2019 - 2020

Valid HTML 4.01 Transitional