2022. január 24. hétfő 23:58:57 - Névnap: Timót
magyar deutsch

"Múltunk a reményünk, Krisztus a jövőnk" (II. János Pál)

Események
2022. január 26 - 2022. január 29.
Családi sítábor Kreischberg (Ausztria) - tanítás lesz!
2022. január 28.
Félévi bizonyítványok kiosztása
2022. február 1.
Bosco Szent János ünnepe, szentségimádási nap az iskola kápolnájában
2022. február 3. 14:00 - 18:00
Félévi értekezlet
2022. február 18. 14:00 - 18:00
Diákfarsang
2022. február 25 - 2022. február 28.
Sítábor - nem lesz tanítás
2022. február 26.
SZM bál - ELMARAD
2022. március 2.
Hamvazószerda
További események...

INFORMÁCIÓK LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOSOK RÉSZÉRE

tájékoztató
A részletekért kérem, kattintson a fenti képre!

nyílt nap
A részletekért kérem, kattintson a fenti képre!

Amennyiben érdeklődik iskolánk iránt, tekintse meg a honlapunkon és Facebook oldalunkon is elérhető kisfilmünket, illetve olvassa el rövid tájékoztatónkat!

A jelentkezési lap itt letölthető
leadási határidő: 2022. március 4.Kérjük, támogassa adója 1 %-ával a
Szent Benedek Katolikus Általános Iskola
fejlesztéséért és tanulóiért alapítványt

Alapítvány adószáma: 18888537-1-18


Jónak lenni jó
2022. január 21.
Az elmúlt év végén bekapcsolódtunk a Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányba, amelyet a járványban árván maradt gyerekek javára indítottak. Az összegyűlt adományból Arany János porcelán (Hollóházi) mellszobrát vásároltuk meg. A fennmaradó összeget a Vas Népe által kezdeményezett gyűjtésre fizettük be, itt két árván maradt, illetve egy beteg gyermek javára gyűjtöttek. A tanulók által behozott adomány összesen 110 000 Ft volt, amely összeg 57 felajánlásból keletkezett. Köszönjük.
Idén adventben több jótékonysági akcióhoz is csatlakozott iskolánk.
2021. december 14.
Az egyik a Mosolymanók, egy másik pedig a helyi Család-és Gyermekjóléti Szolgálat karácsonyi adománygyűjtő akciója.
Az előbbi keretében, a gyermekek által hozott jó minőségű játékok, valamint édesség kerültek 1-1 cipősdobozba, melyet aztán gondos becsomagolás követett. Hála Isten, idén sok szülő meghallotta a hívó szót, és csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. Mindehhez hozzájárult az iskola vezetése és az osztályfőnökök lelkesítése is. A gyűjtés utolsó napján 78 ajándékdoboz gyűlt össze, mely az iskola összlétszámát tekintve, magas számnak mondható. A gyermekek lelkesen segítettek az ajándékok bepakolásában is. A dobozokat a GLS szállította el, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat osztja ki a rászoruló családok között. Bízunk benne, hogy a kezdeményezés eléri a célját, s iskolánk tanulóinak, családjainak és pedagógusainak köszönhetően, sok család karácsonyát tudjuk még szebbé tenni!
A második akció jelenleg is zajlik. Folyamatosan lehet hozni a jó minőségű játékokat, ruhákat, édességeket, esetleg tartós élelmiszereket, melyeket a családsegítők az ünnep előtt személyesen juttatnak el a környékbeli nehezebb körülmények között élő családok számára.
Az intézmény jó kapcsolatot ápol a Katolikus Karitász helyi csoportjával is. A szervezet támogatásának köszönhetően, az osztályfőnökök ajánlásával, 1-1 nehezebb anyagi helyzetben lévő családot is megajándékoznak az ünnep előtt tartós élelmiszerrel, édességgel.
Asztalitenisz sikerek a diákolimpián
2021. október 22.
Sikeresen szerepeltek iskolánk diákjai az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjén. amelyet október 14-én Bükön rendeztek meg. Az I-II. korcsoportban, a lányok mezőnyében ért el második helyezés Karádi Mira. A dobogós helyezések elosztásában nagyon szoros eredmény született, Mira csak a kicsit rosszabb szettaránnyal szorult le a dobogó legfelső fokáról. Ugyanebben a kategóriában a fiúknál is született érmes eredmény, Tóth Marcell lett harmadik. Marci csak az elődöntőben, a későbbi győztestől szenvedett el vereséget. A III-IV. korcsoportban, az igazolt játékosok kategóriájában Kovács Korinna lett első helyezett, így ő képviseli megyénket, illetve iskolánkat az országos döntőben. A kistérségi versenyen 3. helyezettként a megyei döntőbe jutott még Molnár Eszter Sára, aki szintén szépen teljesített ezen a rangos eseményen. Valamennyi résztvevőnek gratulálunk az elért eredményekhez.
Romhányi József-szavalóverseny
2021. október 20.
Talán a gyerekek közül eddig kevesen ismerték Romhányi József költőnk nevét, aki 100 éve született. Nem kapott elég méltatást életében, pedig keveseknek adatott meg, hogy annyira bravúrosan bánjon a csodálatos magyar nyelvvel, mint ő. Rímjei és versei, nyelvi humora egyedülálló a magyar irodalomban. Nem véletlen kapta a következő elnevezést: Romhányi, a „rímhányó”. Eszperente versei, nyelvtörői komoly kihívást jelentenek azoknak, akik meg akarják tanulni verseit.
27 diákunk azonban mégis vállalkozott erre a küldetésre, és október 20-án délután szavalóversenyen szálltak „ringbe” az iskola könyvtárában, hogy megmérettessék magukat.
Rendkívül jó hangulatú, színvonalas szavalóversenynek lehettünk tanúi. Nagy öröm, hogy ennyi diák tanult önszorgalomból verset, és bátran ki mert állni társai elé. Voltak, akik nagyon nehéz és hosszú verseket tanultak meg, kiemelkedően. A zsűri elnöke, Lendvay Istvánné, Ami néni nagyon megdicsérte a gyerekeket szorgalmukért és versszeretetükért.
Bár mindenki győztes volt, kis ajándékot is kaptak a versenyzők, a következő helyezések születtek:
4. osztályos kategóriában:
1. Nagy-Kovács Bíborka
2. Farkas Hédi
3. Hajba Zoé
Különdíjas: Horváth Hanna
Felső tagozatos kategóriában:
1. Balogh László
2. Bajner Dorka
3. Orsós Patrícia
Különdíjas: Harmath Bence
Romhányi szavaival gratulálunk minden résztvevőnek: „Mutass szamárfület a búnak!
Háromnapos önkéntes ifjúsági akció - országszerte és határon túl!
2021. október 14.
Negyedik éve csatlakozunk ehhez az országon átívelő ökumenikus kezdeményezéshez, amelynek jelmondata: „Több vagy, ha adsz!” A mai gyermektársadalom általában abból a közegből érkezik, ahol megkap mindent, amire szüksége van, (vagy annál is többet). Ezekért a dolgokért nem kell megdolgoznia, természetesnek veszi a kapott értékeket. Ezért ritkán van módja olyan közös kezdeményezésben részt venni, ahol ő maga is tehet másokért, a városért, amelyben él, vagy a bolygóért, amely a jövőjét biztosítja.
Ezért különleges élmény, amikor gyerekek összefogva, együtt, elindulnak, és vidáman, de természetesen a fáradságot nem megspórolva, végeznek olyan tevékenységeket, amelyekkel a környezetükért valami jót tesznek. Október első felében - (a rossz idő miatt néhány nap csúszással) a kezdeményezéshez kapcsolódva - a Szent Benedek-es diákok is elárasztották a várost, gumikesztyűkben, zsákokkal, hogy összeszedjék az eldobott szemetet. Ez a megmozdulás nemcsak azért fontos, mert néhány napig tisztább lesz a város, hanem mert a szemetet szedő kicsik és nagyok felhívják a városlakók figyelmét, hogy legyenek igényesebbek, ne dobják el a csikket, műanyagot, hanem keressék meg a helyét!
Szent Gellért napján két keréken vagy két lábon
2021. szeptember 24.
Az idei Szent Gellért-nap két célt is szolgált egyszerre. Elsőként ismét elindultunk a Ság hegy felé, hogy ott közös szentmisében ünnepeljük meg a katolikus iskolák védőszentjét. A csodás őszi időjárásban öröm volt a séta vagy a biciklizés. Ugyanis szeptembertől az őszi szünet végéig autómentes versenyt hirdettünk az osztályok között. Ennek célja, hogy minél kevesebb diák érkezzen autóval, helyette jöjjön gyalog vagy kerékpáron, amennyiben vidéki, akkor pedig használja a tömegközlekedési eszközöket. A verseny időszakára esett a Szent Gellért-nap is, amikor a szokásos gyalogtúrát a mozgás népszerűsítése végett egy hosszabb kerékpártúrával is ki lehetett váltani. Nagyon sok diák jött két keréken, odafigyelve a szabályos és biztonságos közlekedésre.
Nagy élmény volt a gyerekeknek ez a nap, amikor nem az iskolafalak között, hanem a természetben tanulhattak. Hiszen Zoltán atya szavai, amelyek a szentmisében elhangzottak, igen csak megszívlelendők: Tiszteld a nevelőidet, akik tanítanak téged, és ne feledkezz meg róluk! Légy hálás, ahogy ezt tette Szent Imre is, aki Szent Gellért bölcsességéből meríthetett!
Veni Sancte, Spiritus!
2021. szeptember 1.
Jöjj, Szentlélek Isten, hogy veled kezdjük a tanévet, és maradj velünk egész életünk folyamán.
Szeptember 1-jén megtelt a katolikus templom a Szent Benedek-es diákokkal, hogy együtt vegyenek részt a tanévnyitó szentmisén. A kis elsősök számára sok volt az újdonság, ismerkedtek a templommal, nagyobb társaikkal.
A szép ünnepen Zoltán atya kedvesen szólt a diákokhoz, és kérte őket, a jövőben jöjjenek gyakran Jézushoz.
Szép tanévet!
Tanévnyitó - végre együtt az iskola közössége
2021. augusztus 30.
Az idén már annak is örülhettünk, hogy végre együtt kezdhettük meg a tanévet a Koptik utcai iskolaépület előtt. Rengeteg szülő elkísérte gyermekét. Nagy öröm volt látni az 54 kis elsőst, közülük sokan kiálltak szavalni, bizonyítva bátorságukat. Az igazgató úr Böjte Csaba gondolatai alapján a munkás hétköznapokra buzdította a gyerekeket, hiszen az élet sosem telhet dologtalanul, a későbbiekben is helyt kell állnunk ott, ahol épp leszünk.
A kicsik szüleikkel, a többiek egyedül - tanáraik kíséretében - mentek be, hogy birtokba vehessék - újra - az osztálytermeket.
Kérjük Isten segítségét, hogy az idei tanév mentes legyen a betegségektől és a digitális oktatástól!
Tavaly év végén...
2021. augusztus 29.
... a Benedek-napon különleges program várt a Szent Benedek-es diákokra a Szülői Munkaközösség jóvoltából. A népszerű tévéműsorhoz hasonló akadálypályán mehettek végig a gyerekek: ezáltal egy igazi „Exatlon”-élményben volt részük az utolsó tanítási napon. Még egy húsvér exatlonistával: Szabó Benedekkel is beszélgethettek a diákok. Minden jó, ha a vége jó!

Benedek-napon készült videó

A programról bővebben a 2020/2021-es tanév eseménynaptáránál.
Kézműves tábor
2021. július 12.
Július 12 és 16 között kreatív alkotótábort szerveztünk azoknak a gyerekeknek, akik szívesen valósítják meg önálló elképzeléseiket és szívesen vesznek részt közös alkotásban. Az első, második osztály inkább barkácsolt, vágott és ragasztott, míg a nagyobbak különböző témákban változatos technikákkal alkothattak. Persze a délelőtti kötött foglalkozások mellett jutott idő kirándulásra, játékra, fürdőzésre, számháborúra, akadályversenyre, pizzázásra, táncra is. A gyerekek a keddi napot a sümegi várban töltötték, bábelőadást láttak, ismerkedtek a középkori vár mindennapi életével. A legmegindítóbb élményünk a Dottó vonaton töltött félóra volt. A gyerekek lelkesen integettek a járókelőknek, akik visszamosolyogtak, integettek, az autósok dudáltak, felpezsdítve és jobb kedvre derítve Celldömölk lakóit. Követtük Simon András szavait: „Te magad légy az Isten mosolya!” és megtapasztaltuk ennek varázsát és másokra gyakorolt pozitív hatását. A gyerekek a héten elkészült munkáikat hazavihették, de a képeken látható, mennyi szép és egyedi alkotást hoztak létre 5 nap alatt. Gratulálunk nekik kitartó munkájukhoz, és reméljük, szívesen gondolnak vissza az együtt töltött hétre.
Hittantábor a kolostorban
2021. július 5.
Július első hetében közel 30 diák gyűlt össze, hogy a nyári szünet elején egy tartalmas hetet töltsön a kolostorban. Igazán élménygazdag tábor volt, hiszen - mivel az idei nyáron már lehetett - kiléptek a falak közül, és több kirándulásra is elvitték a pedagógusok a gyerekeket. A hét témája a Szent József-év kapcsán a Szent Család volt, amely példaként áll előttünk. Több hittanos és kézműves-foglalkozáson dolgozták fel a názáreti történetet a hittanos gyerekek. Emellett jártak a nemesvitai élményparkban, a mesteri fürdőn és a sömjéni levendulaültetvényen. Volt grillezés, palacsintázás… A hét zárószentmiséjén gyerekek és felnőttek együtt adtak hálát a szerzett élményekért.

Szent Benedek Katolikus Általános Iskola © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: 2021 - 2022

Valid HTML 4.01 Transitional